לקוחות מספרים
"רעיה יודעת היטב להתאים את מבנה הטיפול לכל אחד באופן אישי, סוף סוף מצאתי דיאטנית שהיא לא רק מקצועית, אלא גם מישהי שאפשר לשתף, לחלוק ולהגיע איתה לתוצאות אמיתיות"
אנה ר
השראה לדרך
"סוד ההצלחה הוא דבקות במטרה"
בנימין דיזראלי
לקוחות מספרים
"מעולם לא אהבתי ספורט אך בסדנת שינוי אורח חיים בשילוב תנועה מהנה של רעיה למדתי לאהוב ספורט, לאהוב את התחושה הנפלאה כשכל הגוף נושם. אני מחכה לימי ראשון ושלישי כמו לאוויר לנשימה"
נעמי

עשרה צעדים לגוף אנרגטי ובריא

בעידן המודרני, המודעות לבריאות עולה מיום ליום. כל יום חדש מביא לנו כתבה או תוכנית חדשה על מוצר או מאכל מסוים שיעזור לנו להיות בריאים יפים וצעירים.

בכתבה זו החלטתי לקחת את ההמלצות הרגילות של תזונה נכונה ולהרחיב את ההסבר, למה בעצם זה חשוב. אני מאמינה שכשמשהו מספיק חשוב לנו ואנחנו מבינים לעומק את הרציונל של ההמלצה, קל לנו יותר לאסוף את הכוחות ולעשות צעד ראשון לעבר הפעולה.

בדיוק כפי שרכב חייב דלק טוב ואיכותי לצורך תפקודו התקין, כך גם גוף האדם חייב לקבל מזון בריא ומזין לצורך תפקודו התקין. התפקוד היומיומי אינו מתבטא רק בתפקוד הפיזיולוגי, אלא גם בביטויים המנטאליים והנפשיים - מצב רוח, מחשבות, רגשות. למשל, אם לגוף יהיה חסר אב מזון כלשהו, זה יכול להתבטא במצב רוח ירוד וחולשה, מה שבוודאי יפגע בפעילות ובתפקוד.

הנה 10 כללים לשמירת ובריאות מרבית ומשקל תקין, עם הסבר מפורט למה זה חשוב?

1.

אכלו לאט ולעסו את המזון היטב: לעיסה טובה מסייעת לעיכול טוב יותר של מזון ואכילה איטית מביאה להרגשת שובע שרבים מאיתנו שכחו מהי.

כאשר אנחנו אוכלים "בדרך", המוח שלנו אינו קולט שאכלנו.

יש לזה כמה השלכות: קודם כל, אנחנו נהיה רעבים כעבור פרק זמן קצר יותר, ובנוסף לא נהנינו מהאוכל. זה אומר שכעבור זמן קצר נחפש "משהו טעים" שייתן לנו את סיפוק והנאה וגם איבדנו כמה מרכיבים חשובים בדרך כי העיכול לא התבצע כמו שצריך.

2.

שמרו על ארוחות מסודרות: סדר בארוחות הרבה פעמים מונע נשנושים מיותרים ומאפשר מעקב אחר כמות וסוג מזון היומי הנצרך.

עד כאן הכל ידוע. ומה בנוסף? כשאנחנו קמים בבוקר הגוף שלנו זקוק לאנרגיה. בדיוק כמו מכונה הזקוקה לאנרגיה לפני תחילת העבודה. אם לא נספק לגוף אנרגיה, אז הספק העבודה שלנו יהיה נמוך יותר ומכאן שחילוף החומרים יהיה נמוך יותר ואנחנו פשוט נשרוף במשך היום פחות קלוריות ממה שיכולנו לשרוף.

העיקרון הזה ממשיך במהלך היום כולו. אם נספק לגוף אנרגיה בשעות החשובות עבור הגוף, אז הגוף יגיד לנו תודה. נקבל שריפת קלוריות טובה, תחושה טובה ונתפקד בהספק מירבי של כל המטלות ואולי... אפילו נצליח לנוח.

3.

נסו לגוון את המזון: גיוון באוכל חיוני לתזונה בריאה ושמירה על משקל תקין. זכרו שכל מאכל מכיל מרכיבים תזונתיים ייחודיים לו.

אפשר לדמות את זה למקלדת של מחשב. לכל כפתור יש תפקיד מסוים. ישנם כפתורים מרכזיים וישנם כפתורים בהם אנחנו משתמשים פחות, אבל ברור שכולם חשובים. אם חלק מהם לא יעבדו, בשלב הראשון אולי עדיין נוכל להמשיך לעבוד, אך עם הזמן יותר ויותר נרגיש בתקלה עד שכבר לא תהיה ברירה אלא להחליף מקלדת... אך האם נוכל להחליף את הגוף?

4.

פזרו נכון את האוכל במשך היום: פיזור של המזון מאפשר חלוקה נכונה של המזון היומי וניצול טוב יותר בהפיכתו לאנרגיה זמינה ולא אגירתו ב"מחסנים" בצורת שומן. דמיינו ילד קטן שקיבל 1500 צעצועים בבת אחת. הוא אבוד! הוא לא יודע מה לעשות עם כמות כזו של צעצועים. אותו דבר הגוף שלנו. כשהוא מקבל את כל הקצובה היומית ולפעמים אף יותר בבת אחת, הוא אבוד, הוא לא יודע מה לעשות עם כמות אנרגיה כזו עצומה, לכן אין לו ברירה אלא לאגור את זה במחסנים – השומן שאנחנו כל כך בוכים עליו לאחר מכן.

על מנת שהגוף ינצל את האנרגיה בצורה יעילה הוא חייב לקבל אותה במנות קטנות לכל אורך היום.

5.

אכלו בישיבה וליד השולחן: רוב הנשנושים שלנו הם לא בזמן ישיבה ליד שולחן אלא "בדרך", אנחנו חוטפים ורצים הלאה לעבודה, לקניות, לנקות, לסדר.

הקפידו על אכילה מסודרת. תחשבו על זה שאכילה "על רגל אחת" מביאה לתופעת ה"נשנושיאדה" ומה אנחנו משדרים לגוף? שהוא לא מספיק חשוב לנו. הוא לא מספיק חשוב בשביל שנשקיע 10-15 דקות בהזנה שלו, יש לנו הרבה דברים חשובים יותר לעשות. כמה לדעתכם הגוף שלנו יכול לסבול יחס כזה? יום? יומיים? שנה? שנתיים? אני אגלה לכם, הוא מאוד סובלני. הגוף יכול לסבול יחס גרוע המון זמן עד שהוא אומר "נמאס לי!"

הראו לגוף שאכפת לכם ממנו. השקיעו כמה דקות באכילה, בלהגיד לגוף תודה על כל העבודה נפלאה שהוא עושה כדי שתוכלו לראות, לשמוע, לדבר, לנשום, להנות, לאכול, לאהוב ועוד המון דברים נוספים. כשהגוף שלכם ירגיש שמעריכים אותו, הוא יחזיר לכם בבריאות טובה ותחושות נפלאות.

6.

הקפידו על שתייה מרובה: למים יש תפקיד חשוב בכל התהליכים בגוף, לכן חשוב לצרוך לא פחות מ 8-10 כוסות ביממה. מכירים את הפרסומת של "מי עדן" - "מים – השמפניה של הטבע" והם באמת כאלה. אדם יכול לחיות בלי מזון כחודש ימים, אך לא יוכל לעבור אפילו מספר ימים ללא מים.

עובדה מעניינת היא שהמוח שלנו אינו מבדיל בין רעב לצמא, לכן הרבה פעמים כשאנחנו מרגישים רעב, אולי... אנחנו פשוט צמאים?

שתו כוס מים כל פעם שאתם מרגישים רעב ותרוויחו כפליים – אולי תחסכו אכילה מיותרת ואם לא, פשוט תיהנו מ"שמפניה מהטבע". לרוויה!

7.

הקפידו על צריכת סיבים תזונתיים: סיבים תזונתיים מתנפחים בקיבה תורמים לתפקוד תקין של המעיים, הרגשת שובע, הם מסייעים באיזון רמות השומנים והסוכר בדם. המידע הזה ידוע וזמין בכל מדור בריאות, יחד עם זאת דבר אחד זה לקרוא ודבר אחר לגמרי זה להתנסות.

עשו ניסיון של יומיים. קחו 2 ארוחות זהות, לדוגמה ארוחת בוקר – ביום הראשון אכלו 2 פר' לחם לבן עם גבינה או ביצה וירקות, ביום השני נסו את אותה ארוחה אך עם לחם מלא (לא קל, אלא לחם מלא ומשביע, אפשר גם שיפון) בדקו איזו ארוחה משביעה אתכם יותר ואז תוכלו להגיד לעצמכם - סיבים תזונתיים אכן טובים עבורי, כי הם מאריכים את תחושת השובע.

אותו דבר אפשר לעשות בארוחה עם ירקות וללא ירקות, רוב הסיכויים שהתוצאה תהיה זהה – שובע לפרק זמן ארוך יותר. בכל מקרה התנסות אחת שווה אלף מילים. כאן הניסיון היה רק על אחת מהסגולות הרבות של הסיבים, נסו את כולן, רק תרוויחו.

8.

שמרו על צריכת ויטמינים ומינרלים נאותה: פירות וירקות עשירים בויטמינים ומינרלים לכן לפני שלוקחים תוספים כדאי לנצל את השפע של "מחסן הויטמינים" שיש לנו בארץ כל השנה ולגוון בכל הצבעים והסוגים של הפירות והירקות.

זוכרים את הפרסומת של מועצת הירקות לפני מספר שנים? "אכלו ירקות ב 5 הצבעים ותהיו בריאים" תאפשרו ל"כוח הצבע המחומש" לעשות את העבודה עבורכם ולהרוות את גופכם בויטמינים ומינרלים חיוניים. זוכרים את עניין הסיבים? אז בירקות יש גם סיבים וגם צבע ייחודי עם אוצר ויטמינים ומינרלים ייחודי, תשתמשו באוצר זה - לבריאות!

9.

זכרו שתנועה היא החיים שלנו: האם חיפשתם פעם תרופת פלא? חשבתם שכשתרופה זו תופיע היא בטח תעלה הון עתק. ומה מסתבר? שהתרופה הזו הייתה תמיד לידכם – הרי כל הדברים הטובים ביותר נמצאים לידינו, רק צריך להפנות מבט אליהם ולהושיט יד.

פעילות גופנית אינה רק מסייעת לירידה במשקל, אלא עוזרת לעלות את רמת חילוף החומרים, משפרת פרופיל שומנים וסוכר בדם, תורמת לאיזון לחץ דם והרגשה כללית של חיוניות ובריאות. בנוסף, והפן הזה התחיל להיחקר רק בשנים האחרונות, פעילות גופנית משפרת את ההערכה עצמית שלנו, מעלה את מצב הרוח, מעלה חיוך על הפנים ועוזרת לנו להסתכל על החיים בפרופורציות הנכונות.

10.

והכי חשוב... להנות מהאוכל, לחייך הרבה לדמות המשתקפת במראה ואז מצב הרוח הטוב יהיה אורח יומיומי בחייכם!